Nočky krupičné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky krupičné
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 2335 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
0,1 dl | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 396,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky krupičné postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme dobře vajíčko, mírně osolíme,přidáme mléko, tuhé máslo a přimícháme krupici a těsto vypracujeme. |
2 | Takto zpracované těsto necháme chvilku nabobtnat. |
3 | Malou lžičkou budeme tvarovat malé podlouhlé nočky, které jemnym klepnutím vhazujeme do vařícího vývaru. Lžičku budeme namáčet v horké vodě, aby se těsto nelepilo. |
4 | Nočky necháme vařit cca 8-10 minut. |
Poznámka
Krupici použijeme jemnou.