Recept

Čínské taštičky s kuřecím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23350
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Omáčka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Petržel - nať
125 ml Vývar zeleninový
Čínské taštičky s kuřecím masem
1 ks Cibulka jarní
5 ks Kaštany vodní
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
0,5 hrnek Mleté kuřecí maso
1 dl Olej kukuřičný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý mletý
24 plátek Těsto Wonton
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 l Voda pitná
180 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 924kJ
4% Sacharidy 14 g
15% Tuky 11 g
26% Sodík 527 mg
28% Bílkoviny 16 g

Čínské taštičky s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Všechny suroviny na přípravu dipu (omáčky k namáčení) smícháme v misce a odložíme.

2

Nakrájíme čínské zelí, dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou. Zelí necháme okapat a vytlačíme z něj zadní stranou lžíce vodu. Zelí, kuřecí maso, vodní kaštany, jarní cibulku, rýžové víno, sójovou omáčku, kukuřičný škrob a pepř smícháme v míse. Čtverečky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý dáme asi lžičku náplně. Okraje těsta potřeme vodou, přitiskneme je k sobě a mírně zprohýbáme, trojúhelníky upravíme do tvaru půlměsíců.

3

Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm taštičky v jedné vrstvě po 5-6 kusech hladkou stranou dospod dozlatova. Potom přidáme 3-4 lžíce vody, pánev částečně přikryjeme pokličkou, taštičky vaříme v páře 10 minut. Voda se zcela odpaří. Hotové taštičky dáme na mísu a podáváme je teplé spolu s dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept