Chřest s pomerančovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s pomerančovou zálivkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23352 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
350 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Pomeranče |
1 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 506,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Citronová šťáva, Ocet vinný, Pomeranče, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s pomerančovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku dáme vařit vodu. Pomeranče dobře omyjeme a ve velmi tenkých proužcích z nich oškrábeme kůru. Pomerančovou kůru vložíme do vroucí vody a zhruba minutu povaříme, vyjmeme, ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a 5 minut v ní vaříme chřest. Vodu slijeme, chřest ochladíme studenou tekoucí vodou a osušíme na vrstvě papírových utěrek. Chřest rozložíme na mísu, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. |
3 | Z pomerančů vymačkáme šťávu, odměříme jí 5 lžic, smícháme s citronovou šťávou, šalotkou, česnekem, pomerančovou kůrou a necháme 15 minut stát v pokojové teplotě, aby se chuti prolnuly. Do směsi všleháme metlou olivový olej a ocet. Zálivkou přelijeme vychlazený chřest a ihned podáváme. |