Recept

Citronová bábovka s jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 23353

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
85 ml Citronová šťáva
415 g Cukr moučkový
250 ml Jogurt bílý
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
285 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
225 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 438kJ
31% Sacharidy 112 g
49% Tuky 37 g
10% Sodík 207 mg
23% Bílkoviny 13 g

Citronová bábovka s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

3

Žloutky oddělíme od bílků.

4

V míse do pěny šlehačem ušleháme změklé máslo a 300 g cukru. Postupně zašleháme 4 žloutky, strouhanou citronovou kůru a 85 ml citronové šťávy.

5

Do jiné mísy prosejeme mouku se sodou a práškem do pečiva.

6

V další míse našleháme pevný sníh ze 4 bílků a soli. Do máslové směsi vmícháme sypkou směs a opatrně ušlehané bílky.

7

Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 50 minut. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Ve formě necháme bábovku zchladnout asi 15 minut, poté vyklopíme na mřížku, kde bábovka vychladne.

8

Připravíme si jogurtovou polevu. V míse smícháme 115 g prosátého moučkového cukru s 2 lžícemi citronové šťávy a jogurtu přidáme jen tolik, abychom utvořili hladkou polevu.

9

Bábovku polijeme polevou na pergamenovém papíře a než bábovku podáváme, necháme polevu řádně ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept