Zelný salát se smaženými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát se smaženými vejci
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 23355 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 hrst | Olivy nakládané |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 247,0mg |
Draslík | 294,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Olivy nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát se smaženými vejci postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme a najemno nakrouháme. Necháme je asi 1 hodinu máčet ve studené vodě. |
2 | Potom vodu slijeme a zelí vložíme do velké mísy. Osolíme, zakapeme octem a dobře promícháme. Na pánvi na másle usmažíme vejce. |
3 | Salát podáváme s olivami a smaženými vejci. |