Jednoduchý recept

Linguine s chobotnicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23356

Ingredience

250 g Chobotnice
50 g Cibule
150 g Fazolové lusky zelené
150 g Mrkev kořen
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
5 g Sůl
350 g Těstoviny Linguine
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
20% Sacharidy 73 g
20% Tuky 15 g
33% Sodík 666 mg
40% Bílkoviny 23 g

Linguine s chobotnicí postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme a očistíme. Oškrábeme mrkev a pokrájíme na kolečka. Povaříme je 3-4 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme stranou. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli najemno nasekáme, česnek lehce podrtíme. Opereme a jemně nasekáme petrželku.

2

Očistíme chobotničky, sloupneme z nich kůži, vykucháme je, odstraníme oči a zobáčky. Důkladně je omyjeme pod tekoucí studenou vodou a scedíme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nasekanou cibuli a podrcený česnek, přidáme kolečka mrkve, špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře, všechno asi 5 minut smažíme. Přidáme fazolky a dusíme vše dalších 5 minut, pak přisypeme chobotničky a směs za neustálého míchání dřevěnou vařečkou ještě 2-3 minuty prudce dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

4

Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit linguine. Až budou al dente, scedíme je, promícháme s omáčkou z chobotniček, mrkve a bobů a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept