Rychlý salát z artyčoků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý salát z artyčoků
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 23357 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
8 ks | Artyčoky |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 211g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 216g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 236,2mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý salát z artyčoků postup přípravy receptu:
1 | Očištěné artyčoky pokapeme citronovou šťávou a uvaříme je v okyselené, opepřené a osolené vodě. Vyjmeme je a po okapání rozkrojíme na čtvrtiny. |
2 | Artyčoky rozložíme na mísu a ještě teplé pokapeme olivovým olejem (nebo majonézou). |
3 | Salát můžeme podávat vlažný i studený. |
Poznámka
Použijeme malé fialové artyčoky.