Recept

Koláč z drobenky se zakysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 23361
Kategorie: Koláče

Ingredience

225 g Cukr krupice
125 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
170 g Máslo čerstvé
215 g Mouka pšeničná hladká T 650
115 g Ořechy vlašské
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 909kJ
21% Sacharidy 76 g
54% Tuky 41 g
7% Sodík 143 mg
18% Bílkoviny 10 g

Koláč z drobenky se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Plech 23 cm s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.

3

Do mísy nasypeme krupicový cukr (vhodný je tmavý cukr), skořici a posekané ořechy. Smícháme a přidáme 55 g pokrájeného másla a utvoříme žmolenku a dáme stranou.

4

V jiné míse mixerem ušleháme 115 g změklého másla, postupně přidáme moučkový cukr a ušleháme do pěny. Poté přidáme jedno po druhém vejce.

5

Do jiné mísy prosejeme mouku se sodou a práškem do pečiva. Tuto sypkou směs vmícháme do směsi máslové a přidáme zakysanou smetanu.

6

Polovinu hotového těsta vlijeme do připraveného plechu, rovnoměrně posypeme polovinou odloženého žmolenkového těsta, přelijeme druhou polovinou těsta, zasypeme zbylou žmolenkou a koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 70 min.

7

Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je koláč hotový. Ve formě ho necháme chladnout asi 5 min, poté vyklopíme na mřížku, kde koláč vychladne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept