Studená pěna ze pstruha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená pěna ze pstruha
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23365 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 ks | Kopr čerstvý |
1 ks | Limetka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
250 g | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 kávová lžička | Voda pitná |
266,7 ml | Vývar rybí |
0,5 balení | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 354,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Limetka, Pstruh, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Studená pěna ze pstruha postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi vaříme 3 minuty rybí vývar, vermut, limetkovou šťávu a cibuli. Přidáme kůží dospod filety ze pstruha, pánev zakryjeme pokličkou a pstruha dusíme 3 minuty. Potom ho necháme v zakryté pánvi vychladnout. Odstraníme z něj kůži a maso rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a společně s masem rozmixujeme na hladkou pastu. Přendáme ji do misky a vmícháme do ní rajčatový protlak a jogurt, osolíme a opepříme. |
2 | Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme vodu, přidáme želatinu a necháme 2 minuty nabobtnat, potom misku postavíme nad vroucí vodu a mícháme 2-3 minuty, až se želatina zcela rozpustí. Vlijeme ji za stálého míchání do masového krému a uložíme na 15 minut do chladničky. Jakmile želatina ztuhne, krém z chladničky vyjmeme. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do krému. Formičky vypláchneme studenou vodou a rozdělíme do nich pěnu, přikryjeme a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Ozdobíme koprem a podáváme s opečenými toasty. |