Recept

Studená pěna ze pstruha

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23365
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 plátek Chléb toastový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Dolin - Vermouth
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 ks Kopr čerstvý
1 ks Limetka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
250 g Pstruh
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
0,5 kávová lžička Voda pitná
266,7 ml Vývar rybí
0,5 balení Želatina v prášku

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 914kJ
7% Sacharidy 26 g
7% Tuky 5 g
24% Sodík 482 mg
31% Bílkoviny 17 g

Studená pěna ze pstruha postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi vaříme 3 minuty rybí vývar, vermut, limetkovou šťávu a cibuli. Přidáme kůží dospod filety ze pstruha, pánev zakryjeme pokličkou a pstruha dusíme 3 minuty. Potom ho necháme v zakryté pánvi vychladnout. Odstraníme z něj kůži a maso rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a společně s masem rozmixujeme na hladkou pastu. Přendáme ji do misky a vmícháme do ní rajčatový protlak a jogurt, osolíme a opepříme.

2

Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme vodu, přidáme želatinu a necháme 2 minuty nabobtnat, potom misku postavíme nad vroucí vodu a mícháme 2-3 minuty, až se želatina zcela rozpustí. Vlijeme ji za stálého míchání do masového krému a uložíme na 15 minut do chladničky. Jakmile želatina ztuhne, krém z chladničky vyjmeme.

3

Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do krému. Formičky vypláchneme studenou vodou a rozdělíme do nich pěnu, přikryjeme a uložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Ozdobíme koprem a podáváme s opečenými toasty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept