Recept

Artyčoky s teplou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 23367

Ingredience

4 ks Artyčoky
5 polévková lžíce Calvados
6 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
55 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
150 g Roketa
100 g Salát Polníček
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 557kJ
32% Sacharidy 117 g
22% Tuky 16 g
51% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 31 g

Artyčoky s teplou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Salátové listy polníčku a roekty připravíme do mísy. Do další mísy nalijeme studenou vodu, 2 lžíce citronové šťávy. Z artyčoků vyndáme stonek, seřízneme spodní část a všechny tmavé vnější listy. Artyčoky překrojíme vodorovně na polovinu a vrchní části odřízneme. Artyčoky pokládáme do vody s citronovou šťávou. Vaříme je ve vodě se zbývající citronovou šťávou 40 minut. Potom je prudce ochladíme tekoucí studenou vodou a necháme vychladnout. Odstraníme z nich zbývající listy a středovou část, srdíčka odložíme.

2

Calvados nalijeme do kastrůlku, přidáme šalotku a sůl, zahřejme těsně pod bod varu. Zmírníme oheň, calvados zapálíme a necháme pomalu uhasnout. Přimícháme ocet a ořechový olej, za stálého míchání zálivku minutu povaříme. Kastrůlek odstavíme.

3

Polovinou připravené zálivky přelijeme salátové listy a promícháme. Listy přeneseme na místu, ve které se bude pokrm podávat a na ně upravíme srdíčka artyčoků. Přelijeme zbývající zálivkou, ozdobíme vlašskými ořechy a petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept