Zdravý recept

Ústřice se špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 39 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 23370

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Pastis
1 špetka Pepř cayenský
3 ks Petržel - nať
1 kg Sůl
36 ks Ústřice
450 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
9% Sacharidy 34 g
19% Tuky 14 g
3265% Sodík 65 g
105% Bílkoviny 59 g

Ústřice se špenátem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Listy špenátu zbavíme řapíků a opláchneme je pod studenou vodou. Přendáme je do hrnce, překryjeme pokličkou a špenát zahříváme na silném ohni 3 minuty. Potom špenát obrátíme a dusíme další 2 minuty. Vodu slijeme a špenát důkladně vymačkáme. Na dno dvou zapékacích misek nasypeme centimetrovou vrstvu hrubé soli.

2

Ústřici uchopíme rukou omotanou ubrouskem a držíme ji plochou stranou nahoru. Mezi obě schránky zasuneme nůž a pootočíme jím, aby se části schránky oddělily. Ostřím nože oddělíme maso nejprve od vrchní a potom spodní části schránky. Vrchní část schránky nepoužijeme. Všechny ústřice rozložíme ve spodních částech schránek na sůl v zapékacích miskách.

3

Špenát, jarní cibulku, celer, petrželku, jogurt a cayenský pepř rozmixujeme dohladka a do krému vmícháme pastis. Na každou ústřici dáme lžičku špenátové směsi a ústřice 4 minuty zapečeme v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept