Bylinkové lasagne s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové lasagne s mušlemi
Bylinkové lasagne s mušlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23372 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Cuketa |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Mušle slávky |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 117,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 540,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Mušle slávky, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové lasagne s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto. Omyjeme aromatické bylinky, osušíme je a jemně nasekáme. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přidáme olej, nasekané aromatické bylinky a špetku soli. Přiléváme vlažnou vodu a ze všech ingrediencí vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut na chladném místě odpočívat. |
2 | Mezitím připravíme omáčku. Česnek lehce podrtíme. Opereme petrželku a osušíme ji. Oškrábeme kartáčem nebo špachtlí slávky, několikrát je propláchneme v dostatečném množství studené vody a pak je scedíme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dáme na něj stroužek česneku, slávky, snítky petrželky, přilijeme bílé víno a necháme slávky při střední teplotě za občasného potřesení pánví pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme, dáme do mísy a ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes sítko a uschováme. |
3 | Cukety omyjeme a pokrájíme na kolečka. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a kolečka cuket na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Přidáme vyloupané slávky, trochu tekutiny z vaření, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechno za občasného zamícháni dřevěnou vařečkou asi 2 minuty podusíme. |
4 | Válečkem rozválíme těsto na tenký plát a na povrchu ho posypeme trochou mouky. Z těsta krájíme pruhy o šířce 1,5 cm a délce 7-8 cm a pokládáme je na vál, aby proschly. |
5 | V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, vysypeme je na servírovací mísu, promícháme s omáčkou ze slávek a cuket a podáváme. |