Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23375
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Jeseter ruský
50 g Kopr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
50 g Šalotka
100 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
17% Sacharidy 61 g
17% Tuky 13 g
51% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 17 g

Makarony s jeseterem postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce. Přidáme špetku soli a s potřebným množstvím vody vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout.

2

Pak rozválíme těsto válečkem na plát o tloušťce asi 3 mm, rozdělíme ho na pruhy, posypeme moukou, položíme na sebe a ještě jednou přejedeme válečkem. Vykrajujeme makarony a pokládáme je na vál.

3

Připravíme omáčku. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Petrželku nasekáme, kopr natrháme na kousky. Uzeného jesetera pokrájíme.

4

V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přilejeme smetanu a při střední teplotě ji necháme trochu vyvařit. Přidáme kousky uzeného jesetera, po špetce soli a pepře a rybí maso prohřejeme.

5

V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je, jakmile budou al dente, promícháme s omáčkou s jeseterem, posypeme vše nasekanou petrželkou a natrhaným koprem a hotový pokrm horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept