Recept

Linguine s makrelou v oleji

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23379
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Česnek
150 g Makrela ve vlastní šťávě
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
300 g Rajčata
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Linguine

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 299kJ
19% Sacharidy 69 g
30% Tuky 23 g
3% Sodík 67 mg
33% Bílkoviny 19 g

Linguine s makrelou v oleji postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, pak je pokrájíme na kostičky. Scedíme konzervovanou makrelu z oleje a vidličkou ji rozdrobíme.

2

Oloupeme stroužek česneku, česnek omyjeme, osušíme a lehce rozmačkáme. Opepříme a jemně nasekáme petrželku.

3

V pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm osmažíme česnek, přidáme kostičky rajčat, špetku soli, špetku mletého pepře, za občasného zamíchání rajčata 8-10 minut podusíme. Odstraníme stroužek česneku, přidáme kousky makrely a 2-3 minuty je prohříváme. Omáčku posypeme nasekanou petrželkou.

4

Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme s omáčkou. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept