Špagety s mořskou parmicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s mořskou parmicí
Špagety s mořskou parmicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23381 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
600 g | Parmice |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
350 g | Špagety, Makarony |
10 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 833,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Parmice, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s mořskou parmicí postup přípravy receptu:
1 | Parmici vykostíme a vykrájejíme z ní plátky a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme. |
2 | Petrželku a bazalku nasekáme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Vypeckujeme olivy a pokrájíme je na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, dáme do něho česnek, pálivou papričku a trochu bazalky a česnek na něm lehce osmahneme. |
3 | Přidáme pokrájené rybí maso, opatrně ho obracíme a smažíme po všech stranách dozlatova. Přidáme nasekaná rajčata, špětku soli a špetku pepře a při střední teplotě vše za občasného zamíchání asi 6 minut podusíme. Nakonec přidáme olivy, zbylou nasekanou bazalku a petrželku. |
4 | V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, promícháme je s omáčkou a horké podáváme. |