Balíčkové špagety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balíčkové špagety
Balíčkové špagety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23384 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
300 g | Chobotnice |
400 g | Mušle slávky |
400 g | Mušle srdcovky |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
350 g | Špagety, Makarony |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 712,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Mušle slávky, Mušle srdcovky, Rajčata, Špagety, Makarony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Balíčkové špagety postup přípravy receptu:
1 | Mušle očistíme. Potom je scedíme a omyjeme. Očistíme chobotničky, vykucháme je, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod studenou tekoucí vodou a scedíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, petrželku, jemně nasekáme. |
2 | Slávky a mušle dáme do dvou různých pánví a pod pokličkou je při střední teplotě necháme otevřít. Občas přitom pánvemi potřeseme. Stáhneme je ze sporáku, vyjmeme mušle ze skořápek a dáme do mísy. Ty, které se neotevřely, stejně jako skořápky vyhodíme. |
3 | Rozehřejeme v pánvi olej a osmažíme na něm lehce rozmačkaný stroužek česneku a papričku. Vyhodíme česnek i papričku, dáme do oleje chobotničky a 2-3 minuty je smažíme. Potom přidáme slávky a mušle a za občasného zamíchání smažíme všechno ještě 1 minutu. Přidáme rajčata a špetku soli, vše při vysoké teplotě 2-3 minuty dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku. |
4 | Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, promícháme s připravenou omáčkou a pak vše rozdělíme do 4 čtverců hliníkové fólie. Balíčky uzavřeme. Dáme je do pekáče a v troubě předehřáté na 200 °C 7-8 minut zapékáme. Ihned podávám na stůl. |
Poznámka
Voda na vaření podle potřeby.