Riginette s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Riginette s ančovičkami
Riginette s ančovičkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23387 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Ančovičky konzervované |
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Reginette |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 19,1mg |
Draslík | 512,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 866,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Reginette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Riginette s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Spaříme rajčata ve vařící vodě, scedíme je, oloupeme, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme, jemně nasekáme. Nasekáme petrželku. |
2 | Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičky, vyjmeme páteř, osušíme je a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný stroužek česneku a papričku. Smažíme vše při mírné teplotě tak, aby se cibule a česnek nezbarvily. |
3 | Přidáme ančovičky, nasekaná rajčata a bude-li třeba, i špetku soli, a bez pokličky rajčata 15-20 minut při mírné teplotě dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a vše dobře promícháme. |
4 | Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm horký podáváme. |