Roláda s ořechy a pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda s ořechy a pomeranči
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 23394 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
115 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
115 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 kávová lžička | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 452,8mg |
Draslík | 229,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda s ořechy a pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáč o průměru 30x24 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem. |
2 | Žloutky s cukrem a zakysanou smetanou umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme posekané ořechy. |
3 | V jiné míse našleháme do tuhého sněhu bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi, hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut. |
4 | Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečící papír, těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout. |
5 | Do dobře ušlehané šlehačky vmícháme cukr, ustrouhanou pomerančovou kůru a likér. |
6 | Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem. |