Divoký kanec na olivách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoký kanec na olivách
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23396 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1,5 kg | Kančí maso |
2,5 dl | Olej olivový |
250 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 106,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kančí maso, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoký kanec na olivách postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozdělíme kančí maso na 6 porcí. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a zprudka maso orestujeme. Přidáme cibuli a víno, necháme chvíli povařit. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a nakonec přilijeme tolik vody, aby bylo maso zakryté. Promícháme a vaříme minimálně hodinu na mírném ohni. Přidáme olivy a vaříme ještě 20 minut. |
3 | Servírujeme v míse i s omáčkou, přizdobíme nakrájenými olivami. |