Recept

Chobotničky s těstovinami a fazolemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23397
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Bylinky čerstvé - svazek
800 g Chobotnice
200 g Fazole červené sterilované
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
40 g Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
10 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
20% Sacharidy 70 g
45% Tuky 34 g
86% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 47 g

Chobotničky s těstovinami a fazolemi postup přípravy receptu:

1

Bylinky rozmixujeme v mixéru s olejem, necháme hodinu odpočívat. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme jamku, vyklepneme do ní vajíčka, přidáme olej a špetku soli. Vypracujeme hladké a pružné těsto, necháme ho pod utěrkou na chladném místě alespoň hodinu odpočinout.

2

Vykuchané a omyté chobotničky vaříme půl hodiny v mírně osolené a opepřené vodě, pak sporák vypneme a v tekutině, ve které se vařily, je necháme vychladnout.

3

V míse smícháme fazole s vypeckovanými olivami a spařenými, oloupanými, semínek zbavenými a na kostky pokrájenými rajčaty. Přidáme olej ochucený bylinkami, nakonec směs osolíme a opepříme.

4

Odpočaté těsto rozválíme válečkem na tenký plát a ten pokrájíme na pruhy.

5

V dostatečném množství osolené vody je uvaříme al dente, promícháme s omáčkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, navrch rozdělíme chobotničky, vše ozdobíme natrhanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept