Čočka s klobásou Chorizo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka s klobásou Chorizo
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23399 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
190 g | Čočka jedlá |
60 g | Klobása Chorizo |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 13,2mg |
Draslík | 530,7mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Čočka jedlá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka s klobásou Chorizo postup přípravy receptu:
1 | Klobásu Chorizo nakrájíme na plátky, několik jich odložíme na ozdobu, zbytek opékáme na pánvi bez přidání tuku asi 3 minuty. Potom přidáme cibuli a opékáme 5 minut. |
2 | Směs dáme do hrnce se silným dnem, přidáme čočku, kuřecí vývar, vodu a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a vaříme 40 minut doměkka. |
3 | K čočce přidáme mrkev, celer a petrželku, podle chuti osolíme a opepříme a hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Směs rozdělíme do misek a ozdobíme kousky klobásy. |