Špagetini s kapari a ančovičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetini s kapari a ančovičkou
Špagetini s kapari a ančovičkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23403 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Ančovička - filety |
2 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
50 g | Kapary |
50 ml | Olej olivový |
40 g | Olivy černé |
60 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
320 g | Těstoviny Bucatini |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 136,3mg |
Draslík | 721,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 573,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Chilli paprička, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetini s kapari a ančovičkou postup přípravy receptu:
1 | Petrželku jemně nasekáme. Omyjeme nasolené ančovičky, abychom je zbavili soli, otevřeme je, vyjmeme páteř a pokrájíme je na kousky. Omyjeme od soli kapary tak, že je několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je nahrubo nasekáme. |
2 | Oloupeme stroužky česneku, osmažíme je na pánvi na 2 lžících oleje společně s pálivou červenou papričkou. Česnek a papričku potom vyhodíme, místo nich přidáme na kousky pokrájené ančovičky, nasekané kapary, pokrájená rajčata a za občasného zamíchání vše asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvé oregano a olivy a stáhneme pánev ze sporáku. |
3 | Čerstvé ančovičky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, obalíme v rozšlehaném vejci a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme. |
4 | V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, asi půl minuty je prohříváme s rajčatovou omáčkou a nakonec posypeme petrželkou. Navrch rozdělíme osmažené ančovičky. Servírujeme na jednotlivých talířích. |