Recept

Fettuccine po námořnicku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23405
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Cibule
250 g Mořský jazyk
1 kg Mušle slávky
60 ml Olej olivový
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata
250 g Rak říční
5 g Sůl
350 g Těstoviny Fettuccine
250 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 861 kcal
Kilojoule 3 601kJ
21% Sacharidy 74 g
35% Tuky 27 g
67% Sodík 1 g
139% Bílkoviny 78 g

Fettuccine po námořnicku postup přípravy receptu:

1

Mušličky dáme na 2 hodiny do osolené studené vody, aby se pročistily. Omyjeme ocásky ráčků, vyloupeme je z krunýře. Oloupeme cibule a pokrájíme. Opereme a jemně pokrájíme pažitku.

2

Scedíme mušličky, dáme je do pánve s 1 lžící oleje a při vysoké teplotě je necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme je do mísy, skořápky i neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, která po nich zůstala v pánvi, přecedíme.

3

V pánvi smažíme na zbývajícím oleji 3 minuty cibuli, osolíme a opepříme, přidáme rajčata a dusíme vše asi 5 minut. Potom přidáme ráčky, plátky mořského jazyka a tresky a dusíme vše další 3 minuty. Ve chvíli, kdy sporák vypneme, vmícháme do pánve pažitku a vyloupané mušle. Vše jemně promícháme.

4

Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, dáme do polévkové mísy, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm ihned podáváme.

Poznámka

1Voda na vaření podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept