Špagety s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s petrželkou
Špagety s petrželkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23409 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Ančovička - filety |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
350 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 472,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Ančovičky dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou, vyjmeme jim páteř, odtrhneme hlavičku a pokrájíme je na kousky. Petrželku nasekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj pokrájené ančovičky, pánev stáhneme ze sporáku a ančovičky rozmělníme vidličkou. |
3 | V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente. |
4 | Vysypeme špagety do pánve s ančovičkami, přidáme nasekanou petrželku, přilijeme půl naběračky vody, ve které se vařily těstoviny, a za neustálého míchání dvěma vidličkami všechno 2 minuty povaříme. Přisypeme špetku čerstvě mletého pepře a hotový pokrm horký podáváme. |