Jednoduchý recept

Pomerančové bonbóny bílé a černé

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pomerančové bonbóny bílé a černé 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2341
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

600 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
2 kávová lžička Kyselina citrónová
50 g Poleva citronová
50 g Poleva čokoládová
300 g Pomerančová kůra
1 kávová lžička Skořice mletá
2 hrst Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 299kJ
21% Sacharidy 75 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 43 mg
1% Bílkoviny 1 g

Pomerančové bonbóny bílé a černé postup přípravy receptu:

1

Pomerančovou kůru namočíme na 3 až 5 dní, každý den vodu vyměníme.

2

Kůru vaříme doměkka. Necháme okapat a nakrájíme na drobné kostičky. Svaříme s cukrem, vodou, kořením a kyselinou citrónovou. Když začne hmota rosolovatět, odstavíme, vmícháme hrst strouhanky nebo mletých piškotů.

3

Hmotu vyklopíme a rozetřeme, za dva až tři dny, když hmota začne zasychat, tvarujeme kuličky a necháme den zaschnout.

4

Namáčíme v čokoládové a citrónové polevě, klademe do papírových košíčků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept