Špagety s fenyklem a sardelkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s fenyklem a sardelkami
Špagety s fenyklem a sardelkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23410 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Cibule |
250 g | Fenykl sladký - hlíza |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Sardelové řezy |
320 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 759,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 20,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sardelové řezy, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s fenyklem a sardelkami postup přípravy receptu:
1 | Sardelky očistíme. Fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Uschováme si trochu nati. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli. |
2 | Ve středně velké pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě za občasného zamíchání vařečkou na něm osmažíme cibuli a fenykl tak, aby neztmavl. Přidáme sardelky, osolíme, opepříme a necháme je několik minut smažit. |
3 | Mezitím v hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, mírně ji osolíme a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je, jakmile budou al dente, dáme do polévkové mísy, promícháme s omáčkou se sardelkami, ozdobíme fenyklovou natí, kterou jsme si uschovali, a hotový pokrm ihned podáváme. |