Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23411
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 803kJ
4% Sacharidy 16 g
9% Tuky 7 g
22% Sodík 432 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mexická vejce postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme papriky a česnek, opékáme za občasného míchání asi 2 minuty doměkka. Přimícháme chilli papričky, koriandr a kmín, ještě minutu opékáme. Do směsi nalijeme červené víno a přivedeme k varu. Oheň zmírníme a dusíme 3 minuty.

2

Přidáme rajčata i se šťávou, cukr a zvolna dusíme 25 minut. Potom osolíme a opepříme.

3

Vařečkou uděláme do směsi na pánvi 4 důlky a do každého důlku rozklepneme vejce. Pánev přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Hotové jídlo posypeme koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept