Zeleninový bochník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový bochník
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23413 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kostka | Droždí |
450 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,8 šálek | Rajčata |
100 ml | Rajčatová šťáva |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 637,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 503,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Droždí, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Olej olivový, Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový bochník postup přípravy receptu:
1 | Protlak rozmícháme v 280 ml teplého mléka. Droždí rozmícháme ve zbytku teplého mléka, smícháme ho s moukou, solí, cukrem, šťávou, olejem a protlakem. Ze směsi vytvoříme těsto, deset minut ho zpracováváme, přikryjeme utěrkou a necháme dvě hodiny kynout. Mezitím nasekáme rajčata a cibuli. Těsto vytvarujeme na čtyři bochníky a na pečícím papíře na plechu je pod utěrkou necháme kynout dalších čtyřicet pět minut. |
2 | Pak je pečeme tři čtvrtě hodiny v troubě, necháme je zchladnout. |