Chléb s rozinkami a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s rozinkami a mandlemi
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23414 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 ml | Brandy apricot |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kostka | Droždí |
1 hrst | Hrozinky |
1 špetka | Kmín drcený |
0,5 šálek | Mandle plátky |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
215 ml | Mléko polotučné |
6 šálek | Mouka chlebová |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 293g |
---|---|
Cholesterol | 152,1mg |
Draslík | 782,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 141,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Kmín drcený, Mouka chlebová, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy apricot, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s rozinkami a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Droždí necháme vykynout v teplé vodě, pak přidáme 1 šálek mouky, mléko a směs rozmícháme a zakrytou ji necháme hodinu kynout v teple. |
2 | Zbylou mouku, vzešlé droždí, dvě rozšlehaná vejce, rozinky, kmín, cukr a brandy zpracujeme do těsta. Přidáme máslo a těsto zpracujeme dohladka. Pak ho necháme zakryté v míse kynout další tři hodiny. |
3 | Poté těsto znovu zpracujeme, zapleteme do copu, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a pečeme asi hodinu. |
4 | Před podáváním necháme bochník vychladnout. |