Těstoviny s mangoldem a olihněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s mangoldem a olihněmi
Těstoviny s mangoldem a olihněmi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23415 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Česnek |
60 g | Cibule |
300 g | Mangold |
50 ml | Olej olivový |
300 g | Olihně |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 174,8mg |
Draslík | 630,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mangold, Olihně, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s mangoldem a olihněmi postup přípravy receptu:
1 | Mangold omyjeme a nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme a jemně nasekáme. Očistíme olihně, vykucháme je, propláchneme, osušíme a nakrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek a cibuli, ale nenecháváme je zhnědnout. Přidáme pokrájené olihně a za občasného zamíchání asi 2 minuty prudce smažíme. Přidáme rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 2-3 minuty podusíme. |
3 | Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Pět minut před koncem vaření přidáme listy mangoldu. Jakmile budou těstoviny al dente, všechno scedíme, promícháme s omáčkou s olihněmi a horké podáváme. |