Jednoduchý recept

Slaný koláč po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23416

Ingredience

1 kostka Droždí
400 g Mouka polohrubá
100 ml Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Sůl mořská
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 429kJ
21% Sacharidy 75 g
35% Tuky 26 g
88% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Slaný koláč po italsku postup přípravy receptu:

1

Ve 125 ml vlažné vody necháme stát droždí deset minut. Pak ho smícháme s moukou, mořskou solí a 40 ml oleje. S pomocí vody vytvoříme těsto. Deset minut těsto zpracováváme a pak ho necháme v teple pod utěrkou nakynout dvě a půl hodiny. Pak těsto ještě deset minut zpracováváme, dáme do olejem vymazané formy a necháme kynout dalších třicet minut.

2

Koláč uložíme do předehřáté trouby, polijeme zbytkem oleje, osolíme a pečeme až dvacet pět minut dozlatova.

3

Podáváme po vychladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept