Slaný koláč po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč po italsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23416 |
Ingredience
1 kostka | Droždí |
400 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej olivový |
2 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 379,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláč po italsku postup přípravy receptu:
1 | Ve 125 ml vlažné vody necháme stát droždí deset minut. Pak ho smícháme s moukou, mořskou solí a 40 ml oleje. S pomocí vody vytvoříme těsto. Deset minut těsto zpracováváme a pak ho necháme v teple pod utěrkou nakynout dvě a půl hodiny. Pak těsto ještě deset minut zpracováváme, dáme do olejem vymazané formy a necháme kynout dalších třicet minut. |
2 | Koláč uložíme do předehřáté trouby, polijeme zbytkem oleje, osolíme a pečeme až dvacet pět minut dozlatova. |
3 | Podáváme po vychladnutí. |