Zeleninové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové bochánky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 105 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23417 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Droždí |
600 g | Mouka polohrubá |
140 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 231g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 724,0mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové bochánky postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, špetku soli, cukr, droždí, 80 ml oleje a s pomocí vody vytvoříme těsto. Těsto zpracováváme deset minut. Pak ho uložíme do olejem vymazané mísy a pod potravinovou folií ho necháme v teple vykynout. Plech vyložíme pečícím papírem a ten potřeme olejem. Těsto rozpůlíme a vytvoříme dvě placky o průměru 25-30 cm. Vložíme je do pekáče a tam je necháme kynout třicet minut. Bochánky posypeme kolečky cibule a pokapeme olejem, posolíme je a postříkáme vodou. |
2 | Pečeme je dvacet pět minut. |