Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23420
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 330kJ
20% Sacharidy 74 g
26% Tuky 19 g
28% Sodík 562 mg
66% Bílkoviny 37 g

Fettucine s krevetami postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme ve vařící vodě, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, nahrubo nasekáme. Oloupeme ocásky krevet, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Opereme bazalku, majoránku, tymián a jemně je osušíme utěrkou. Majoránku a tymián nasekáme, lístky bazalky natrháme na kousky. Očistíme cibulky a jemně nasekáme.

2

Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekané cibulky, trochu bazalky, list šalvěje a bobkový list. Nasekaný tymián a majoránku a cibulku osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a špetku pepře a při střední teplotě za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou vše asi 10 minut dusíme. Nakonec přidáme zbývající bazalku a 3 lžíce oleje.

3

Mezitím nalijeme do pánve zbývající olej a smažíme na něm 2-3 minuty krevety tak, aby lehce zezlátly. Osolíme je a opepříme. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, smícháme je s připravenou rajčatovou omáčkou a navrch dáme krevety. Hotový pokrm podáváme na stůl horký.

Poznámka

1Voda na vaření podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept