Salát z farfalle s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z farfalle s kaviárem
Salát z farfalle s kaviárem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23425 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
30 g | Kaviár |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý celý |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 75,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kaviár, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z farfalle s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme citronovou šťávu, přidáme špetku soli a mícháme, dokud se sůl zcela nerozpustí. Přidáme špetku čerstvě mletého pepře, pramínkem přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. |
2 | Opereme pažitku, jemně ji nasekáme. Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, uvaříme farfalle. |
3 | Scezené těstoviny rychle propláchneme pod tekoucí studenou vodou a vysypeme je na servírovací mísu. Přelijeme připravenou směsí oleje a citronové šťávy, vše důkladně promícháme. Přidáme kaviár a pažitku, znovu všechno promícháme a necháme chvíli rozležet. Podáváme studené. |