Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 23427

Ingredience

3 ks Bobkový list
3 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
40 ml Ocet kvasný lihový
2 dl Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 špetka Tymián sušený
250 g Vepřová kýta uzená
1 l Víno červené
1500 g Zaječí maso
1 stroužek Česnek
1 špetka Šalvěj čerstvá
250 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 458kJ
5% Sacharidy 19 g
19% Tuky 14 g
40% Sodík 791 mg
110% Bílkoviny 62 g

Zajíc na švestkách postup přípravy receptu:

1

Očistíme zeleninu, zajíce naporcujeme a vložíme do keramické nádoby s víkem. Dvě cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přidáme všechno k masu. Přilijeme víno a ocet, přidáme bobkový list, tymián, šalvěj, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 24 hodin.

2

Druhý den maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky, marinádu, švestky a cibuli nakrájenou nadrobno, vaříme asi hodinu na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.

Poznámka

Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. 24 hodin na marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept