Zajíc na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na švestkách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23427 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 ks | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
250 g | Švestky |
1 špetka | Tymián sušený |
250 g | Vepřová kýta uzená |
1 l | Víno červené |
1500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 167,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Švestky, Tymián sušený, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Očistíme zeleninu, zajíce naporcujeme a vložíme do keramické nádoby s víkem. Dvě cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přidáme všechno k masu. Přilijeme víno a ocet, přidáme bobkový list, tymián, šalvěj, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 24 hodin. |
2 | Druhý den maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky, marinádu, švestky a cibuli nakrájenou nadrobno, vaříme asi hodinu na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. 24 hodin na marinování.