Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23431
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Česnek
60 g Cibule
400 g Mušle slávky
400 g Mušle srdcovky
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 g Rajčata
5 g Sůl
350 g Těstoviny Penne
400 g Treska aljašská
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 120kJ
22% Sacharidy 78 g
27% Tuky 20 g
43% Sodík 851 mg
100% Bílkoviny 56 g

Těstoviny z Istrie postup přípravy receptu:

1

Mušličky omyjeme. Oškrábeme kartáčem slávky a dáme stranou. Očistíme tresku, vykucháme, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky.

2

Omyjeme rajčátka a rozkrojíme na poloviny. Oloupeme stroužky česneku a cibuli. Cibuli pokrájíme a stroužky česneku lehce rozmačkáme. Petrželku nasekáme.

3

Scedíme mušličky, dáme je do velké pánve, přidáme slávky, trochu nasekané petrželky, bílé víno, stroužek česneku a lžíci oleje. Mušličky a slávky necháme za občasného potřesení pánví při střední teplotě pod pokličkou otevřít.

4

Plody moře scedíme, vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy (několik mušliček uschováme vcelku). Vyhodíme skořápky, ale také mušličky a slávky, které se neotevřely. Jemným sítkem přecedíme tekutinu, v níž se vařily, a dáme ji stranou. Do pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a zbývající stroužek česneku. Přidáme kousky masa z tresky a smažíme je 2 minuty, aby mírně zezlátly. Trochu je osolíme a opepříme, vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou.

5

Do téže pánve dáme rajčátka a chvíli je prudce podusíme. Přidáme mušličky (i ty ve skořápkách), slávky, několik lžic tekutiny z vaření a vše prohřejeme. V hrnci uvedeme do varu potřebné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je, jakmile budou al dente, promícháme s omáčkou s mušličkami a slávkami, přidáme kousky masa z tresky, posypeme vše zbývající petrželkou a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept