Recept

Polenta s rajčaty a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23432
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
40 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 šálek Polenta
20 ml Protlak rajčatový
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 241kJ
35% Sacharidy 126 g
28% Tuky 21 g
127% Sodík 3 g
42% Bílkoviny 24 g

Polenta s rajčaty a sýrem postup přípravy receptu:

1

1 litr vody osolíme a přivedeme do varu. Přisypeme polentu a povaříme ji pět minut. Vložíme i papriku, mletý oříšek. Směs vylijeme do pekáčku a necháme vychladnout.

2

Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku, přidáme nasekaná rajčata, protlak a cukr. Směs osolíme, opepříme a podusíme dvacet minut.

3

Polentu pokrájíme, položíme do pekáčku a zalijeme ji rajčatovou směsí. Posypeme ji nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm pečeme dvacet minut a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept