Recept

Rýže na česneku a víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23434

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 šálek Petržel - nať
219 g Rýže loupaná
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
20 ml Voda pitná
170 ml Víno bílé
1 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 832kJ
15% Sacharidy 54 g
19% Tuky 14 g
63% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Rýže na česneku a víně postup přípravy receptu:

1

Smícháme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a citronovou kůru. Šafrán vymácháme v 20 ml horké vody. Na másle osmahneme nasekanou cibuli. Vložíme rýži, po dvou minutách přilijeme víno, přidáme šafrán i s vodou a povaříme, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme dva a půl šálku vývaru, vaříme, dokud se opět nevsákne. Přilijeme i další vývar, až rýže změkne.

2

Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s nastrouhaným sýrem a česnekovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept