Králík na paprikách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na paprikách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23436 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1200 g | Králičí maso |
130 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej rostlinný |
100 g | Olivy černé |
5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 955,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 933,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Králičí maso, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na paprikách postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme. Do hrnce dáme rozehřát máslo s olejem, maso na něm zprudka orestujeme. |
2 | Oloupeme a pokrájíme nadrobno cibuli, bazalku, česnek, papriku a rajčata, přidáme k masu, podlijeme vínem, trochou vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Potom přidáme olivy a necháme vařit dalších 10 minut. |
3 | Servírujeme porci králíka přelitou omáčkou. |