Recept

Polévka s játrovou rýží

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2344
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

2 ks Cibule
50 g Hovězí slezina
100 g Játra hovězí
1 kávová lžička Majoránka
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
40 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 521kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
50% Sodík 999 mg
38% Bílkoviny 21 g

Polévka s játrovou rýží postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme nasekanou petržel.

2

Játra umeleme, slezinu oškrábeme, přidáme žemle namočené v mléce a protřené sítem, pepř, sůl, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vejce a mouku.

3

Hovězí vývar uvedeme do varu, játrovou směs protlačíme přes struhadlo do polévky a na mírném ohni povaříme 4-6 minut.

4

Hotovou polévku posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept