Polévka s játrovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s játrovou rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2344 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
50 g | Hovězí slezina |
100 g | Játra hovězí |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 180,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí slezina, Játra hovězí, Majoránka, Pažitka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s játrovou rýží postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme nasekanou petržel. |
2 | Játra umeleme, slezinu oškrábeme, přidáme žemle namočené v mléce a protřené sítem, pepř, sůl, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vejce a mouku. |
3 | Hovězí vývar uvedeme do varu, játrovou směs protlačíme přes struhadlo do polévky a na mírném ohni povaříme 4-6 minut. |
4 | Hotovou polévku posypeme najemno nasekanou pažitkou. |