Fíky na medu a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fíky na medu a víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23440 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
36 g | Cukr krupice |
500 g | Fíky čerstvé |
8 ks | Hřebíček |
0,3 šálek | Med včelí |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Skořice celá |
312,5 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vanilkový lusk |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 57,3mg |
Draslík | 365,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fíky čerstvé, Hřebíček, Med včelí, Pomeranče, Skořice celá, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fíky na medu a víně postup přípravy receptu:
1 | Víno, med, cukr v kastrolu zahříváme, až se cukr rozpustí. Hřebíčky napícháme do pomeranče a spolu s fíky a skořicí je přidáme do sirupu. Povaříme deset minut, necháme vychladnout. |
2 | Dvě třetiny šlehačky s vanilkovým luskem přivedeme do varu a necháme vychladnout asi tak půl hodiny. Vyjmeme lusk. Zbytek šlehačky a špetku cukru rozmícháme a lehce ušleháme. |
3 | Servírujeme okamžitě. |