Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23440

Ingredience

36 g Cukr krupice
500 g Fíky čerstvé
8 ks Hřebíček
0,3 šálek Med včelí
1 ks Pomeranče
1 ks Skořice celá
312,5 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 675kJ
13% Sacharidy 47 g
24% Tuky 18 g
0% Sodík 8 mg
5% Bílkoviny 3 g

Fíky na medu a víně postup přípravy receptu:

1

Víno, med, cukr v kastrolu zahříváme, až se cukr rozpustí. Hřebíčky napícháme do pomeranče a spolu s fíky a skořicí je přidáme do sirupu. Povaříme deset minut, necháme vychladnout.

2

Dvě třetiny šlehačky s vanilkovým luskem přivedeme do varu a necháme vychladnout asi tak půl hodiny. Vyjmeme lusk. Zbytek šlehačky a špetku cukru rozmícháme a lehce ušleháme.

3

Servírujeme okamžitě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept