Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 23442
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 g Bazalka
2 stroužek Česnek
200 g Cuketa
400 g Krevety tygří - loupané
500 g Mušle slávky
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 g Rajčata
5 g Sůl
350 g Těstoviny Stortelli
100 ml Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 181kJ
22% Sacharidy 80 g
35% Tuky 26 g
87% Sodík 2 g
102% Bílkoviny 57 g

Stortelli s plody moře postup přípravy receptu:

1

Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme. Cukety pokrájíme na kolečka.

2

Mušle dáme do pánve, přidáme 1 lžíci oleje, 1 stroužek česneku, trochu nasekané petrželky, bílé víno a při střední teplotě je necháme pod pokličkou. Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky vyloupeme ze skořápek. Vyhodíme skořápky a mušle, které se neotevřely. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme.

3

Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a lehce osmažíme zbývající stroužek česneku. Přidáme kolečka cuket, 2-3 minuty je smažíme, přidáme po špetce soli a mletého pepře a necháme vše při střední teplotě ještě 3-4 minuty dusit.

4

Do pánve nalijeme zbývající olej a prudce na něm 2-3 minuty smažíme krevety. Přidáme kolečka cuket a mušličky, které jsme si odložili stranou, trochu tekutiny z vaření, rajčata, špetku soli a všechno ještě 2-3 minuty podusíme.

5

Mezitím uvaříme těstoviny, scedíme je, promícháme s omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept