Recept

Španělský dezert s citronem a mandlemi

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23446

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
7 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Mandle
500 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Rýžový škrob
1 ks Skořice celá
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
14% Sacharidy 50 g
31% Tuky 23 g
1% Sodík 16 mg
26% Bílkoviny 15 g

Španělský dezert s citronem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Deset minut povaříme mléko, citronovou kůru a skořici. Vyjmeme kůru a skořici. Ušleháme pěnu z žloutků, škrobu a tří polévkových lžic cukru. Přidáme několik lžic horkého mléka a ušlehanou směs dáme do zbylého mléka. Pět minut ho přihřejeme.

2

Směs vlijeme do čtyř ohnivzdorných misek, necháme je vychladnout a dáme je přes noc do ledničky. Před podáváním je posypeme mandlemi.

3

Pak je dáme na půl minuty na gril a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept