Jednoduchý recept

Smetanová omáčka s řeřichou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23457

Ingredience

1 ks Cibule
8 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
8 ml Omáčka sójová
1 g Pepř černý mletý
20 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar z hovězích kostí
10 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 736kJ
3% Sacharidy 10 g
242% Tuky 181 g
17% Sodík 336 mg
16% Bílkoviny 9 g

Smetanová omáčka s řeřichou postup přípravy receptu:

1

Na másle zprudka orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Orestovanou mrkev a cibuli zalijeme vínem, vývarem a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud zelenina není měkká.

2

Než zelenina změkne, uvaříme vejce natvrdo. Poté vejce oloupeme a nasekáme na menší kousky. Kousky vejce přimícháme k omáčce.

3

Vše nakonec rozmixujeme.

4

K mouce po malých částech přimícháváme mléko, dokud nevymícháme hladkou kašičku. Tou zahustíme omáčku. Vše nakonec zalijeme smetanou a promícháme. Celou směs ještě 5 minut povaříme. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou řeřichou. Podáváme k hrášku a zeleným fazolkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept