Pálivá omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivá omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23458 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Kukuřičná krupice T 600 |
150 ml | Mléko polotučné |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
1 g | Sůl |
40 g | Sýr Čedar |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 14,9mg |
Draslík | 88,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivá omáčka postup přípravy receptu:
1 | Ke kukuřičné krupici přimícháváme mléko tak dlouho, dokud nevymícháme hladkou kašičku. |
2 | Zbylé mléko promícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Jakmile se tekutina vaří, zahustíme ji jíškou z mléka a kukuřičné krupice. Poté snížíme plamen a celou směs promícháme s nasekanou chilli papričkou, nastrouhaným sýrem a rajským protlakem. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podáváme k plněným paprikám. |