Jednoduchý recept

Pálivá omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23458
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
3 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Kukuřičná krupice T 600
150 ml Mléko polotučné
1 g Pepř černý mletý
60 g Protlak rajčatový
1 g Sůl
40 g Sýr Čedar
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 437kJ
3% Sacharidy 10 g
7% Tuky 5 g
17% Sodík 335 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pálivá omáčka postup přípravy receptu:

1

Ke kukuřičné krupici přimícháváme mléko tak dlouho, dokud nevymícháme hladkou kašičku.

2

Zbylé mléko promícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Jakmile se tekutina vaří, zahustíme ji jíškou z mléka a kukuřičné krupice. Poté snížíme plamen a celou směs promícháme s nasekanou chilli papričkou, nastrouhaným sýrem a rajským protlakem. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podáváme k plněným paprikám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept