Rumová roláda s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumová roláda s čokoládou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23459 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
225 g | Čokoláda na vaření |
170 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Rum |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 600,1mg |
Draslík | 137,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumová roláda s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Pekáč o průměru 38 x 33 cm vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem. |
3 | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s vodou a rumem. |
4 | Žloutky s cukrem umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme rozpuštěnou čokoládu. |
5 | V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi a hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut. |
6 | Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečicí papír a těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout. |
7 | Dobře ušleháme šlehačku. |
8 | Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem. |